Personvern

 

Hvilke personopplysninger bruker vi?

Vi håndterer opplysninger om deg på ulike måter avhengig av om du er en uregistrert kunde, eller om du har laget en konto. Nedenfor kan du lese om hva som gjelder for de ulike kategoriene.

OPPLYSNINGER OM DEG SOM ER KUNDE

For å kunne behandle bestillingene og kjøpene dine trenger vi å bruke disse opplysningene om deg;

 • Navn
 • Adresse, telefonnummer og e-post
 • Personnummer (for enkelte betalingsalternativer)
 • Betalingsinformasjon og betalingshistorikk
 • Informasjon om bestillingen din (f.eks. ordrenummer, produkter, leveringsadresse)

Dette gjør vi i samsvar med kjøpsloven; uten denne informasjonen kan vi ikke fullføre avtalen vår med deg. Informasjonen lagrer vi i 36 måneder fra ordren er levert og betalt, for å hjelpe deg med eventuelle retur- og garantispørsmål.

For at vi skal kunne følge de lover og regler som gjelder for oss må vi behandle disse opplysningene om deg;

 • Navn
 • Adresse
 • Betalingsinformasjon og betalingshistorikk
 • Informasjon om bestillingen din (f.eks. ordrenummer, produkter og leveringsadresse)

Dette gjør vi med dekning i loven om rettslig forpliktelse. Dette innebærer at vi må behandle disse opplysningene for å følge de lovene som vi er pålagt. 

For at vi skal kunne tilby deg en kundeservice trenger vi å oppbevare disse opplysningene om deg;

 • Navn
 • Telefonnummer og e-post
 • Personnummer (for enkelte betalingsalternativer)
 • Betalingsalternativer og betalingshistorikk
 • Informasjon om bestillingen din(f.eks. ordrenummer, produkter, leveringsadresse)
 • Informasjon som du selv utleverer i din kommunikasjon med oss

Dette gjør vi med bakgrunn i loven om at behandlingen er nødvendig for å oppfylle vår og din berettigede interesse av å kunne svare på spørsmål fra deg. Vi lagrer informasjonen i 14 måneder fra saken avsluttes hos oss.

Dersom du ønsker å motta vårt nyhetsbrev, få ulike tilbud og/eller være med i kundeundersøkelser trenger vi å oppbevare disse opplysningene om deg;

 • Navn
 • Adresse, telefonnummer og e-post
 • Opplysninger du selv oppgir og etterlater deg (f.eks. meningen dine, feedback og lignende)

Dette gjør vi kun etter å ha mottatt ditt samtykke i forbindelse med at du etterlater deg opplysningene. Lagringstiden kan variere avhengig av situasjon, men er alltid opplyst i samtykket som du oppgir ved den gjeldende anledningen.

For å kunne forhindre misbruk av våre tjenster eller forhindre, forebygge og utrede lovbrudd mot bedriften håndterer vi disse opplysningene om deg;

 • Navn
 • Adresse, telefonnummer og e-post
 • Betalingsinformasjon (som foreksempel gjentatte mislykkede inntastinger av kontonummeropplysninger og lignende)
 • IP-adresse
 • Eventuelle kundenoteringer
 • Kundeservicehistorikk

Denne behandlingen er nødvendig fordi vi har en berettiget interesse av å forhindre misbruk av en tjeneste eller for å forhindre, forebygge og utrede lovbrudd mot bedriften. Slike oppplysninger eller noteringer lagrer vi så lenge det er nødvendig i forhold til hva som har skjedd, men vanligvis ikke lenger enn 36 måneder.

For å kunne analysere, utvikle og forbedre tjenestene våre, våre produkter og systemer, behandler vi følgende opplysninger om deg;

 • Kjøp- og bruksgenerert data, som for eksempel klikke- og besøkshistorikk
 • Tekniske data vedrørende enheter og deres innstillinger (f.eks. språk, IP-adresse, nettleserinnstillinger, tidssone, operativsystem og plattform).
 • Informasjon om hvordan du har samhandlet med oss, f.eks. hvordan du har brukt nettsiden, innloggingsmetode, hvor og hvor lenge ulike sider er åpnet, svartider, feilkoder, hvordan du når og etterlater tjenesten osv.

Dette gjør vi fordi behandlingen er nødvendig for å tilgodese vår berettigede interesse av å forbedre og utvikle nettsiden og produktene våre, samt våre tilbud til deg. Dette gjør vi gjennom å analysere akkumulert nivå, dvs at analysen er generell og ikke på individsnivå. Vi lagrer slik data som underlag til analysen i klartekst i ett år fra din siste aktivtet, og siden pseudonymiserer vi informasjonen, noe som innebærer at det ikke er mulig å se hvem informasjonen tilhører. Hvis du kommer tilbake innen to år etter at vi har pseudonymisert informasjonen din, kobler vi sammen opplysningene om din tidligere aktivtet på vår nettside og kan på denne måten se at du er en tilbakevendende kunde, samt bedre forstå hvordan tilbakevendende kunder generelt bruker nettsiden vår. Hvis det derimot har gått mer enn to år siden vi pseudonymiserte informasjonen din, kan vi ikke lenger koble sammen opplysningene, og historikken din er tom. Hvis du kontakter oss med ønske om at opplysningene dine skal slettes vil vi selvfølgelig heller ikke kunne koble sammen denne informasjonen om deg.

Hvem kan vi komme til å dele opplysningene dine med?

Vi deler av og til informasjon, inklusive personopplysninger, med enkelte mottakere for å kunne utføre behandlingene som er beskrevet over. Vi selger aldri opplysningene dine til noen andre uten ditt samtykke. De vi kan komme til å dele din informasjon med er:

Tjenesteleverandører

For å oppfylle formålene med vår behandling av dine personopplysninger deler vi personopplysningene dine med bedrifter som tilbyr oss sine tjenester, f.eks. for å håndtere utsendelse og levering av dine varer eller tilby visse systemer. Disse bedriftene får kun behandle dine personopplysninger som følge av våre ettertrykkelige instruksjoner og får ikke bruke opplysningene dine til noe annet enn dette.

Leverandører av betalingstjenster

For å administrere betalinger via nettsiden benytter vi oss av ulike leverandører av betalingstjenester. Leverandøren av betalingstjensten er ansvarlig for personopplysninger for sin egen behandling av personopplysningene dine, og har separate vilkår som gjelder for dem. 

Dine rettigheter

Vi vil sikre at dine personopplysninger er korrekte og oppdaterte, og du har også rett til å få rettet opp feilaktige opplsyninger om deg. Dersom de opplysningene du har oppgitt forandrer seg, f.eks. om du har endret e-postadressen din, navn eller betalingsopplysninger, eller om du ønsker å si opp kontoen din, er det bare å sende mail til post@bluelagoon.no.

I de tilfellene vi behandler personopplysningene dine med støtte i ditt samtykke har du rett til å når som helst trekke tilbake ditt samtykke om behandlingen. Du har også rett til å motsette deg behandling, for eksempel når det gjelder formål som direkte markedsføring og utsendelse av nyhetsbrev. Under visse omstendigheter har du også rett til å få personopplysningene dine slettet eller blokkert. Dette gjelder ikke dersom vi for eksmpel er pålagt av loven å bevare eller håndtere oppplysningene, eller dersom opplysningene er nødvendige for å kunne oppfylle en avtale med deg.